Samarbetspartners

Tillverkare och handlare

Okrah Tetteh är 5:e generationen glaspärletillverkare i Koforidua och har arbetat i verkstaden sedan barnsben. Jag hade förmånen att följa honom under en dag för att lära mig hur tidskrävande arbetet är.  

 

mr. Cedi är Agomanya-Krobos störste tillverkare av glaspärlor och han tog sig tid att visa mig sin tillverkning, men även ge mig en guidad tur runt samhället.

 

Christian Frimpong kommer även han från en lång rad av mässingsgjutare i Sokoban-Krofrom och började redan som barn arbeta i verkstaden. Han är en mästare i gjuttekniken "Lost Wax", som är enormt tidskrävande. Jag tillbringade två dagar med honom för att få följa hela processen.

 

Florence Teiko Asare på TK Beads tillverkar fantastiskt fina glaspärlor i sin verkstad, men är även handlare med andra typer av pärlor jag använder.

Ibrahim Gariba är en av de pärlhandlare jag ständigt återkommer till. Han har ett fint utbud av pärlor från hela Afrika och har lärt mig mycket om att förhandla om priser!

Syster Naa är den som förverkligar mina designdrömmar och syr mina kimonos. Hon försörjer sig som sömmerska i Accra och är en fena med symaskinen!

B:A:S:I:C: International sömmerskeskola som lär unga flickor från Chorkor ett yrke istället för att hamna på gatan. De syr mina kuddöverdrag och väskor.

 

"Klicka här och börja skriva. Adipisci velit sed quia non."

Namn Efternamn

 

"Klicka här och börja skriva. Voluptas nulla pariatur at vero."

Namn Efternamn