Inredning

Överkast

Kantha eller kanthabroderi är en tråckelteknik från Bangladesh. Kantha består av enkla broderistygn, en jämn rad förstygn (upp-och-ned-stygn) och är en mycket gammal teknik. Beroende på hur stygnet används, skapar kanthan komplexa mönster. Från början var stygnet till för att sammanfoga gamla saris till täcken. Broderitekniken väcktes till liv igen på 1970-talet när några kvinnor startade broderigrupper i Bangladesh. (Wikipedia) Kantha Quiltarna kan användas på många sätt som du ser nedan!

Drömfångare

Mina drömfångare är tillverkade av siden som är rester efter sari industrin i Indien. Istället för att slänga bort resterna, river kvinnor dem i smala remsor, syr ihop dem och säljer dem - därigenom får de en inkomst och bidrar till familjens försörjning. Drömfångarna pryds med handgjorda indiska klockor, Afrikanska päror, Swarovskihjärtan och mycket annat! Alla drömfångare är unika!

Kuddar

Kuddarna sys av flickor i Ghana som får sin sömmerskeutbildning genom Hedzole, en underavdelnig till B.A.S.I.C. International i Accra, eller TUMI i Kumasi. Båda organisationerna ger fattiga flickor en utbildning så att de kan försörja sig istället för att de ska hamna på gatan.

Väggprydnader i makramé