Samarbetspartners

Min design skulle inte vara något utan mina leverantörer av smyckesdetaljer, utav vilka de flesta också är mina vänner. De förtjänar en kort presentation!

Mr. Okrah Tetteh är 5:e generationen glaspärletillverkare och har arbetat i verkstaden sedan barnsben. Jag hade förmånen att följa honom under en dag för att lära mig hur tidskrävande arbetet är och jag besöker honom alltid när jag är i Ghana. Många av mina glaspärlor kommer från hans händer!

 

Mr. Cedi är, tillsammans med mr. Tetteh, en av Afrikas största tillverkare av glaspärlor och han tog sig tid att visa mig sin tillverkning, men även ge mig en guidad tur runt samhället. Denna enastående entreprenör bidrar även han med mycket glaspärlor till min tillverkning.

 

Mr. Christian Frimpong kommer även han från en lång rad av mässingsgjutare Ghana och började redan som barn arbeta i verkstaden. Han är en mästare i gjuttekniken "Lost Wax", som är enormt tidskrävande. Jag tillbringade två dagar med honom för att följa hela processen. Han är den som designar det mesta av min mässing.

 

Mr. Bennett Adotey Mark-Hansen är utbildad keramiker men arbetar i dag med horn och ben i Accra. Det mesta av allt horn och ben i min butik kommer från hans händer! Hans valspråk är "ingenting är omöjligt" och det är till han jag vänder mig när jag vill ha kvalitetsjobb i horn och ben.

 

Mrs. Florence Teiko Asare tillverkar fantastiskt fina glaspärlor i sin verkstad, men är även handlare med andra typer av pärlor jag använder. 

 

Syster Naa är den som förverkligar mina designdrömmar i textil. Hon försörjer sig som sömmerska i Accra och är en fena med symaskinen och en fin vän!

 

B.A.S.I.C. International sömmerskeskola som lär unga flickor från Chorkor ett yrke istället för att hamna på gatan. De syr mina kuddöverdrag och väskor och pengarna jag betalar går oavkortat till deras utbildning. 

Mr. Garbe Mohammed är pärlhandlare i 10:e generation och reser Afrika runt och handlar med pärlor. Han tog sig tid att berätta sin och pärlornas historia (vilka inte går att skilja åt) och jag besöker honom alltid och handlar av honom när jag kan.

Ohene Cocoa är det senaste tillskottet till min stora ghananska hantverksfamilj! De strävar efter att utveckla en kakaoframställning som gynnar alla medlemmar. Genom att använda innovation, inspirera till förändring, skapa sysselsättning och välstånd anser de att framtida generationers försörjning kommer att säkras. Jag bara älskar deras produkter!